Echipa

 • Analize Medicale

  Testele realizate periodic ne ajută să depistăm o afecţiune aflată la debut, putem evalua functia dicverselor organe si sisteme . Analize recoltate usual sunt hemoleucograma, glucoza serica, Viteza de sedimentare a hematiilor, transaminazele ( GOT, GPT ), profilul lipidic ( colesterol seric, LDL, HDL, trigliceride  ), creatinine, acidul uric, examen sumar sau complet de urina. In functie de afectiunea investigata, se recolteaza analize medicale specifice.

 • Boli Infectioase

  Sub denumirea de boli infecțioase este reprezentată specialitatea medicală care se ocupă cu studiul bolilor provocate de agenți infecțioși transmisibili și netransmisibili, precum și cu prevenirea, depistarea, diagnosticarea și tratarea bolilor provocate de prioni, virusuri, bacterii, fungi, paraziți și alți agenți patogeni.

 • Cardiologie

  Cardiologia este specialitatea care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea oricareui tip de cardiopatie si a complicatiilor aparute. Bolile cardiovasculare raman principala cauza de mortalitate la nivel global, demonstrandu-se ca  prevenţia poate reduce mortalitatea cu > 50%, iar noile tratamente pot realiza acest lucru cu aproximativ 40%. Pacientii sunt sfatuiti sa isi efectueze examene cardiologice periodice, acestea cuprinzand pe langa consultație cardiologică, electrocardiografie (ECG), ecocardiografie, eco Doppler, monitorizare Holter.

 • Chirurgie Plastica

  Chirurgia plastică este o specialitate vastă, interdisciplinară, ce se ocupă cu repararea diformităţilor, corectarea deficienţelor funcţionale şi modificarea aparenţelor. Chirurgia plasticărestaurează şi ameliorează forma în scopul obţinerii unei îmbunătăţiri a aspectului. Se adreseaza problemelor de la nivelul feței și corpului, un segment important fiind dedicat leziunilor mâinii.


  Astfel, putem spune că noi ne ocupăm de stabilirea diagnosticului şi de tratamentul chirurgical al unor afecțiuni precum arsurile, electrocuţiile, traumatismele însoţite de distrugeri de părţi moi – piele și țesut subcutanat, atât în faza lor acută, cât și pe timp îndelungat privind corecțiile necesare din punct de vedere funcțional și estetic. De asemenea, în sfera noastră de activitate intră și excizia tumorilor de suprafaţă, corectarea malformaţiilor congenitale şi nu în ultimul rând a imperfecțiunilor estetice

 • Dermato - Venerologie

  Dermato-venerologia este specialitatea medicala care se ocupa de diagnosticarea si tratarea bolilor cutanate ( eczeme, acneea, dermatite, psoriazis, pitiriazis, impetigo, verucile vulgare, vitiligo etc),  anexelor pielii – par ( alopecii ), unghii ( onicomicoze ), a mucoaselor adiacente - cavitate bucala si organe genitale ( herpes, candidoze) si a bolilor cu transmitere sexuala. Diagnosticul si tratamentul bolilor dermato-venerologice este complex, de cele mai multe ori interdisciplinar, presupunand o mare incarcatura psihologica prin impactul estetic.

 • Ecografia Medicală (ultrasonografia)

  Ecografia medicala (ultrasonografia) este o metodă imagistică medicală de diagnostic bazată pe ultrasunete, folosită pentru a vizualiza diferite structuri (mușchi, tendoane, organe interne), permitand determinarea dimensiunilor, structurii sau leziunile acestora.

 • Endocrinologie

  Endocrinologia este specialitatea care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea afectiunilor glandelor si tesuturilor cu secretie interna. Bolile endocrine au o incidenta crescuta in randul populatiei, pacientii prezentandu-se la medic de cele mai multe ori pentru simptome nespecifice cum ar fi : stari de agitatie, oboseala, cresterea sau scaderea in greutate nejustificata, pilozitate excesiva, retentie de apa in tesuturi, insomnia, lipsa de concentrare, infertilitate, libido scazut etc. Diagnosticul acestor afectiuni presupune examenul clinic, investigatii specifice de laborator, examen imagistic, tratamentul administrat si evolutia ulterioare fiind atent monitorizate de medicul endocrinolog.

 • Medicina Interna

  Medicina interna este specialitatea care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul si monitorizarea bolilor care afecteaza organelle interne ( inimă, plămâni, ficat, tub digestiv, splină, sânge, rinichi, metabolism, articulații, schelet osos ). Majoritatea pacienților suferă de mai multe afecțiuni și necesită tratamente multiple, multidisciplinare. Medicina interna evalueaza afectiunile respective pe baza investigatiilor clinice si paraclinice ( analize de laboratoe, ecografie, EKG etc. ) si coordonează schemele terapeutice astfel ca să nu apară suprapuneri de medicație.

 • Medicina Muncii

  Medicina muncii este specialitatea care se ocupa cu evaluarea starii de sanatate a angajatilor in relatie cu mediul de munca si ofera consultanta angajatorului privind factorii de risc profesional si modalitatea de prevenire a acestora.          


  Serviciile medicale profilactice prin care se asigura supravegherea sănătății lucrătorilor sunt: examenul medical la angajarea in munca, de adaptare, periodic, la reluarea activității, supraveghere speciala si promovarea sănătății la locul de munca si se supun directivelor HG 355/2007. Examinările medicale profilactice se efectuează in baza fisei de identificare a factorilor de risc profesional si pot cuprinde investigații si/sau examene medicale de specialitate suplimentare. Serviciul de medicina muncii care asigura supravegherea stării de sănătate a lucrătorilor va întocmi si va prezenta angajatorului, anual, un raport care va cuprinde in principal concluziile evaluării stării de sănătate a lucrătorilor, precum si recomandările medicale privind promovarea sănătății la locul de munca

 • Neurologie

  Neurologia este ramură medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor sistemului nervos central (creier, maduva spinarii) și a celui periferic (rădacini nervoase, plexuri, nervi periferici).Principalele afecțiuni pentru care pacienții se adresează unui medic neurolog sunt:


  - Accidentul vascular cerebral (AVC)


  - Epilepsia


  - Scleroza multipla


  - Boala Parkinson


  - Dementa


  - Tumorile cerebrale

 • Nutritie Si Dietetica

  Nutritia si dietetica se ocupa cu evaluarea starii de sanatate si consilierea pentru adoptarea unui stil de viata sanatos, ajutand la prevenirea sau tratarea prin corelarea regimului alimentar a patologiilor associate. Consilierea nutritionala include evaluarea starii de sanatate, alcatuirea dietelor personalizate pentru copii, adolescenti, tineri, batrani si aspecte legate de alimentatia gravidelor, alimentatia sportivilor, consilierea metodeor gastrotehnice, intocmirea meniurilor specializate pentru gradinite, after school, scoli, etc., intocmirea dietelor personalizate pentru crestere / scadere in greutate, monitorizarea pe toata durata tratamentului nutritional

 • O.R.L.

  O.R.L. este specialitatea care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor care intereaseaza urechile, nasul şi gâtul la copii,şi adulţi. Investigatiile in sfera ORL cuprind pe langa inspectie, examinarea video-fibroscopică nazală, audiogramă tonală  şi vocală, investigatii specifice zonelor afectate

 • Ortopedie

  Ortopedie - o ramură a medicinii care studiază mecanismele de dezvoltare și tratamentul bolilor sistemului locomotor. Această disciplină este strâns legată de traumatologi .Simptomele acestor boli sunt: dureri de spate, dureri și trosnete în articulații, umflarea articulațiilor, curbarea coloanei vertebrale și alte boli, legate de activitatea osoasă, a mușchilor, a articulațiilor și ligamentelor.


  Principalele boli în domeniul ortopedie. Osteohondroza, artrita reumatoidă, artroze, luxații (inclusiv congenitale), picior strâmb congenital, curbarea coloanei vertebrale - cifoză, scolioză și altele.

 • Pediatrie

  Pediatria este specialitatea care se ocupa cu studiul dezvoltarii psihomotorii , diagnosticarea si tratarea afectiunilor copiilor pana la varsta de 18 ani. Diagnosticul acestor afectiuni presupune examenul clinic, investigatii specifice de laborator, tratamentul administrat si evolutia ulterioare fiind atent monitorizate de medicul pediatru. Medicul pediatru asigura consultatiile de puericultura pentru copiii cu varste cuprinse intre 0 - 1 an prin evaluare taliei, greutatii, a perimetrelor, evaluarea fontanelei, alimentatiei naturale, artificiale, diversificare, profilaxia rahitismului, evaluarea aparitiei dentitiei, evaluarea  dezvoltarii psiho somatice

 • Psihiatrie

  Psihiatria este o specialitate medicală ce poate fi definită ca o „disciplină de sinteză” prin care urmărirea și menținerea sănătății mintale – scopul său principal – se obțin luând în considerare diverși factori: psihologici, socio-culturali, politici, juridici, medico-farmacologici.

 • Receptie

  Pacientii Clinicii Medisof sunt indrumati sa obtina informatiile necesare prin apelarea numerelor de contact. Colegele noastre vor raspunde la solicitarile dumneavoastra in ceea ce privesc programarile la consultatiile de specialitate, va vor oferi informatii despre pachetele promotionale existente si perioada in care acestea se desfasoara si va vor indruma pentru a beneficia de servicii medicale de calitate in cel mai scurt timp posibil.

 • Recuperare Medicala

  Recuperarea medicala este specialitatea care se ocupa cu imbunatatirea activitatii musculare si articulare in afectiuni reumatologice, neurologice si ortopedice ( dorsalgii, discopatii vertebrale, hernii de disc operate, cifoze, cifoscolioze, scolioze, lordoze, hemiplegii, paraplegii, fracturi, entorse, luxatii etc. ). Tratamentul acestor afectiuni este complex, implicand atat fizioterapia prin metode specifice (electoterapie, ultrasunet, laser terapie), cat si kinetoterapia (exercitii fizice prin mobilizare activa sau pasiva pentru imbunatatirea flexibilitatii sau rigiditatii musculare, masaj, stretching)

 • Reumatologie

  Reumatologie este specialitatea care se ocupa cu depistarea, diagnosticarea, tratarea si recuperarea bolnavilor cu suferinte ale aparatului locomotor, pacientii beneficiind de cresterea calitatii vietii si reintegrarea in societate. Cele mai frecvente cauze ale bolilor reumatice sunt inflamatorii  autoimune ( poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, artrita reactiva, artrita psoriazica, lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, polimiozita, dermatomiozita, vasculitele ), degenerative ( artrozele ), infectioase  (TBC osteo-articular, boala Lyme (borelioza), artritele infectioase )sau metabolice ( osteoporoza, osteomalacia, guta ). Consultatia se bazeaza pe examenului clinic,  investigatii specifice de laborator, examen imagistic si la nevoie consulturi interdisciplinare.

 • Urologie

   Urologia este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu depistarea, tratarea și recuperarea chirurgicală a persoanelor cu afecțiuni ale aparatului urinar la bărbat și femeie (rinichi, uretere, vezica urinară,prostata uretră), precum și ale aparatului genital masculin.


  Consultul urologic presupune o anamneză aprofundată, urmată de examinarea clinică a aparatului urinar si a celui genital masculine insotita de examinarea ecografica de specialitate.

©2015 Medisof - Toate drepturile rezervate